Trzeba po prostu czytać tematy opisujące podstawy diety zbilansowanej i na ich podstawie będziesz mógł stwierdzić co warto stosować w diecie a co nie. Również warto czytać tematy z dietami, przez nas poprawianymi. http://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana
[...] zabójcą i zdecydowanie należy je wyeliminować z diety. W rzeczywistości są to powielane mity, które nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Z drugiej strony jednak są podstawy ku temu, aby część osób wyeliminowała mleko ze swojej diety. Są to głównie osoby cierpiące na nietolerancję laktozy, czy choroby autoimmunologiczne, takie jak: [...]
[...] 2000 kcal na przykład, a teraz jecie 1500 kcal to efekt będzie inny niż w przypadku gdy teraz jecie 3000 kcal Tak więc liczyć to mogą sobie osoby które mają opanowane podstawy żywienia i maja już jakąś świadomość tego w jaki sposób obecnie się odżywiają - wyliczenia pomagają udoskonalić obecną, już ustrukturyzowaną dietę Kiedy powstawał [...]
[...] może stanowić jak najbardziej wartościowy dodatek, głównie ze względu na korzystne oddziaływanie na nasze zdrowie, w tym układ krwionośny. Nie powinien on jednak stanowić podstawy planu treningowego. Po zakończeniu redukcji nie rzucaj się od razu na dodatni bilans kaloryczny. Weź pod uwagę, że w wyniku spadku wagi, twoje zapotrzebowanie [...]
[...] na posladkach :P) POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: około 9-10% ZARYS DIETY I TRENINGU(obowiązkowo!!): 3 razy w tygodniu siłownia(HST całe ciało na każdym treningu, same podstawy) + Bjj 4 razy + 2 razy truch 30 minut i raz sprinty pod gorke okolo 10 minut. Dieta: 2500kcal dziennie( wegle ponizej 100g), reszta z białka i tłuszczów. Na [...]
[...] (fotka sylwetki) :NIe mam fotki w tej chwili poziom to około 16% POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: około 10% ZARYS DIETY I TRENINGU( obowiązkowo!! ):Fbw 3 razy tydzien(same podstawy), narazie aero 3 razy tydzien, pozniej hiit, tabata zamiast aero. Dieta zbilansowana STAN ZDROWIA( choroby, problemy z ciśnieniem, leki etc. ):Brak WRAŻLIWOŚĆ NA [...]
Diety i przede wszystkim odpowiedniej aktywności fizycznej. To będą podstawy. http://potreningu.pl/articles/2111/trening-silowy-w-czasie-redukcji--niezbedny-czy-bez-znaczenia-cz--i Zmieniony przez - domer w dniu 2017-01-10 11:30:11
[...] SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU(fotka sylwetki): Fotki nie mam krata na brzuchu jest ;) POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: Kolo 9% ZARYS DIETY I TRENINGU(obowiązkowo!!): 3X FBW(Same podstawy, Przysiad, MC, Drazek, Wioslowanie itd.), 2X Bjj, 3X Aeroby(30minut), 2XTabata. Dieta jest dopieta na ostatni guzik :) STAN ZDROWIA(choroby, problemy z ciśnieniem, [...]
[...] może stanowić jak najbardziej wartościowy dodatek, głównie ze względu na korzystne oddziaływanie na nasze zdrowie, w tym układ krwionośny. Nie powinien on jednak stanowić podstawy planu treningowego. Po zakończeniu redukcji nie rzucaj się od razu na dodatni bilans kaloryczny. Weź pod uwagę, że w wyniku spadku wagi, twoje zapotrzebowanie [...]
- Dla początkujących (dieta) - 10 wskazówek żywieniowych - Podstawy układania diety - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2 - Co jeść w szkole prosze zabierz się za robotę
[...] może stanowić jak najbardziej wartościowy dodatek, głównie ze względu na korzystne oddziaływanie na nasze zdrowie, w tym układ krwionośny. Nie powinien on jednak stanowić podstawy planu treningowego. Po zakończeniu redukcji nie rzucaj się od razu na dodatni bilans kaloryczny. Weź pod uwagę, że w wyniku spadku wagi, twoje zapotrzebowanie [...]
[...] linku... przezegnalem sie i mam nadzieje ze tego treningu nie rozpisywal ktos z jakims dyplomem instruktora bo oprocz utraty wiary w trenerow kulturystyki, strace i wiare w podstawy wiedzy trenerow wspinaczki... kwiatki: "Jeżeli możesz podciągnąć się ok. 15 razy w 5-u seriach to powinieneś zacząć rozbudowywać swój trening podciągania o [...]
[...] zaczynami od ogarnięcia podstaw diety czyli eliminujemy przetworzoną żywność, napoje słodzone, a wprowadzamy więcej warzyw i owoców, mniej przetworzoną żywność to takie podstawy, a z czasem liczymy swoje zapotrzebowanie kaloryczne i układamy dietę dokładniej. Ale najlepiej robić to stopniowo żeby się nie zniechęcić. W ramach treningu [...]
jeżeli trenujesz to warto ogarnąć też odżywianie, bo nie możesz liczyć na super efekty bez podstawy czyli diety. Jedzenie ze stołówki śmiało możesz dać radę policzyć, wystarczy że sobie wpiszesz w google "ile waży szklanka gotowanego ryżu" i na oko będziesz w stanie policzyć +/- 100-150kcal, a o taki blad nie musisz sie martwić. "jakaś kanapeczka" [...]
Współczuję, że trafiłeś pod skrzydła Furiata, niestety sporo osób tutaj dobija się o pomoc, po jego dietowaniu. Możesz znaleźć godzinkę i zacząć od kilku podstaw i ułożyć sam ;-) A tutaj dostajesz sporo wartościowych rad. 1. Wylicz zapotrzebowanie [...]
wpierw redukcja z lekkim minusem, bo tkanki tł. nie jest może jakoś dużo, ale trzeba trochę zejść, mięśni też niewiele niestety. wagi nie musisz mieć "profesjonalnej" bo one mają duży błąd najlepszy wyznacznik to waga zwykła, obwody i lustro nikt Ci diety nie ułoży za darmo, ułóż sam a my pomożemy ją doszlifować wg tego policz zapotrzebowanie [...]
co do makroskładników to liczysz zpaotrzebowanie, dodajesz 200-300kcal i rozdzielasz na 2g białka i 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała, a po tym jak to dobierzesz będziesz wiedział ile dać węgli, bo dodasz je z pozostałych kcal - 1g białka 4kcal, 1g tłuszczu 9kcal, 1g węgli 4 kcal http://www.sfd.pl/ -t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie [...]
[...] nie bylo możliwości przeprowadzenia treningu. Zamiast posłuchać się tego co pisalem, dążyłeś w jednym celu, chcialeś zwiększyć siłe, zamiast, zrobić ladną mase, i zadbać o podstawy, nauczyć się techniki przynajmniej w jakims stopniu. Szkoda że fotek nie ma, nawet dla samego siebie, nie koniecznie je wstawiać tutaj (ty już bys o tym zdecydowal [...]